Waarom kies je voor Radio op de werkvloer

We ervaren allemaal dat muziek tijdens het werk zeer prettig kan zijn. In de bedrijfshal, op het kantoor of in de buitenlucht. De werkdag begint altijd met een goede kop koffie en het aanzetten van de radio. Hieronder zetten wij even op een rijtje welke voordelen muziek op de werkvloer allemaal heeft. Radio en achtergrondmuziek hebben namelijk niet alleen effect op het werkplezier maar ook op de productiviteit. Het kan zelfs als marketinginstrument worden ingezet.

Muziek laat omgevingsgeluiden verdwijnen

Voor veel werkzaamheden op het kantoor, in de bedrijfshal of thuis is het vaak nodig dat je jezelf kunt concentreren. Omgevingsgeluiden kunnen enorm storend zijn wanneer je jouw aandacht nodig hebt.

Muziek zorgt ervoor dat deze omgevingsgeluiden naar de achtergrond verdwijnen. Jouw brein kan zich namelijk maar richten op één geluidsbron. Hierdoor verdwijnen achtergrondgeluiden. Denk aan het verkeer dat langs het kantoor rijdt, of de machinegeluiden in de bedrijfshal.

Productiviteit op de werkvloer stijgt

Daarnaast is het zo dat  je repetitieve taken beter uitvoert met muziek. Je hoeft minder na te denken. Je hebt ze immers al vaker hebt uitgevoerd. Onderzoek toont aan dat productiviteit stijgt wanneer je muziek luistert bij dit soort taken.

Muziek stimuleert het brein om geluk stofjes aan te maken. Je ervaart ook nog eens minder stress tijdens jouw werkzaamheden.

Radio heeft effect op de hersenen

Het horen van radio of achtergrondmuziek zorgt ervoor dat er een stofje wordt aangemaakt. Dit stofje heet dopamine en zorgt voor een gevoel van geluk. Wanneer we samen met anderen naar muziek luisteren, komt het stofje oxytocine vrij. Dit helpt ons te verbinden met mensen.

Achtergrondmuziek is dus ideaal om het werkplezier of de productiviteit te verhogen. Helemaal wanneer je met meerdere mensen werkt. Bijvoorbeeld op kantoor of in de productiehal.

Achtergrondmuziek helpt ook de creativiteit te stimuleren. Door dat kleine beetje omgevingsgeluid moet je je namelijk net even wat meer concentreren.

Hierdoor krijgen je creativiteit en productiviteit meteen een boost.

Bovendien voelen we ons minder vermoeid wanneer we muziek luisteren. Dit komt doordat we minder zijn afgeleid door ons lichaam met achtergrondmuziek. Ook zorgt muziek ervoor dat we efficiënter omgaan met onze energie.

Muziek als marketing instrument

Muziek functioneert ook als marketing instrument. Sfeer- of achtergrondmuziek beïnvloedt de geestelijke en fysieke gezondheid namelijk op een positieve manier. Denk aan de stofjes die hierbij vrijkomen. Radio op de werkvloer, achtergrondmuziek in de winkel of wachtruimte: Het draagt allemaal bij aan de sfeerbeleving.

Er wordt een sfeer gecreëerd die ervoor zorgt dat klanten, werknemers en gasten een fijn bezoek ervaren. Gasten komen daarom graag terug.

Heeft Radio op de werkvloer ook negatieve effecten

Radio op de werkvloer kan de productiviteit verhogen, maar het kan ook een negatief effect hebben. Wanneer de radio te hard staat, is het lastiger jezelf te concentreren. Dit speelt met name een rol op bijvoorbeeld een kantoor waar veel papierwerk wordt gedaan en de ruimte nogal compact is. In een  productiehal of magazijn speelt dit een minder grote rol, omdat hier sprake is van een drukke werkvloer waar veel handarbeid wordt verricht.

Lees over de perfecte geluidsinstallaties voor bedrijfshallen. Bovendien kan het geluid hier ook veel beter kwijt. De productiviteit op de werkvloer is tevens afhankelijk van de mogelijkheid voor werknemers om zelf hun muziekkeuze te bepalen.

Een effectieve en gebruiksvriendelijke geluidsinstallatie is essentieel

Dit alles valt of staat natuurlijk met een geschikte geluidsinstallatie. Het geluidsniveau en de verdeling hiervan beïnvloeden het werkplezier en de productiviteit. Dit gebeurt zowel op kantoor als in de bedrijfshal. Beiden hebben behoefte aan sfeervolle achtergrondmuziek om werkplezier, productiviteit of concentratie te bevorderen.

Ook kan muziek een negatief effect hebben op de communicatie. Wanneer het geluidsniveau niet past bij de ruimte of werknemers muziek luisteren via oordopjes of headphones. Dit kan irritatie oproepen.

Dit is makkelijk te verhelpen met een geluidsinstallatie die inspeelt op het geluidsniveau en het type ruimte. Zo realiseer je de juiste achtergrondmuziek van het juiste geluidsniveau. Natuurlijk kunt u ook meer te weten komen over de ideale geluidsinstallatie voor het kantoor.

Muziek voor uw bedrijfshal, distributiecentrum of kantoor

Er bestaan speakers die speciaal voor bedrijfshallen zijn ontworpen. Bijvoorbeeld vocht- en stofbestendige opbouwspeakers of speciale pendelspeakers. Pendelspeakers zijn ontworpen voor hoge ruimtes waar een groot bereik gewenst is. Hierbij houden wij rekening met omgevingsgeluiden, de posities van werkplekken en de afmetingen van de bedrijfshal.

Kantoren hebben vaak de behoefte aan een gebruiksvriendelijke volumeregelaar. Hiermee demp je het volume. Ook kunnen speakers helemaal worden uitgezet. Met bijvoorbeeld de AtlasIED C-V-EU volumeregelaar. U kunt gemakkelijk per ruimte de muziek reguleren. Op het gewenste moment.

Wetgeving voor radio op de werkvloer

Ook radio op de werkvloer is gebonden aan wetgeving. Werknemers hebben uiteraard recht op een veilige werkomgeving. Hierdoor mag het geluid op kantoor, in de fabriekshal of het magazijn niet de 80 decibel ontstijgen. Het instructierecht geeft werkgevers de mogelijkheid zelf de regels te bepalen betreffende radio op de werkvloer. Werknemers kunnen bijvoorbeeld verplicht worden muziek met oordopjes of hoofdtelefoons naar muziek te luisteren. Zo storen zij collega’s niet.

Echter zorgt dit er voor dat zij zich afsluiten van de overige werknemers. Communicatie verloopt wellicht moeizamer. Het is dus raadzaam voor werkgevers om duidelijk afspraken te maken over muziek op de werkvloer. Op die manier genieten werknemers veilig en met plezier van achtergrondmuziek.

Achtergrondmuziek is een geweldige manier om productiviteit, concentratie en creativiteit te verhogen. Radio op de werkvloer kan dus de ideale werkomgeving creëren. Echter is het essentieel om het geluidsniveau af te stemmen met het werk dat wordt gedaan en de omgeving waarin het zich afspeelt.

Een geluidsinstallatie dient dus helemaal ingesteld te worden op de locatie. Zo bereik je het gewenste effect voor kantoor, magazijn, bedrijfshal of winkel.

Kies de juist radio op de werkvloer voor uw bedrijf

Ondertussen heeft u de voordelen van muziek op de werkvloer goed op een rijtje. Tevens weet u waar u rekening mee moet houden. Uiteraard volgt nu de vraag welke geluidsinstallatie het meest geschikt is voor uw bedrijfshal, kantoor, magazijn of showroom. U kunt ons altijd bellen op 0497-555052 of bekijk onze pagina over muziek op de werkvloer.

Deel dit bericht op

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid