Discussiesysteem

Een conferentiesysteem of discussiesysteem is vaak een logische stap om een vergadering productief en gestructureerd te laten verlopen.

Productief en gestructureerd vergaderen Discussiesysteem

Bij een vergadering met meerdere personen wordt er vaak gebruik gemaakt van een discussiesysteem. Zeker in een grotere ruimte waar versterking van het geluid nodig is.

Een discussie- of conferentiesysteem bestaat uit een voorzittersmicrofoon en deelnemersposten. Dit kan in een conferentiezaal zijn maar bijvoorbeeld ook in een rechtszaal.  Tijdens een vergadering kan de voorzitter de gesprekken aansturen. Hij kan onder andere de microfoons bedienen en aangeven wie wanneer kan spreken. Hierdoor blijft er orde in een debat of een vergadering en is iedereen goed verstaanbaar.

Er zijn verschillende soorten discussiesystemen, van een systeem geschikt voor kleine tot de grotere ruimtes. De discussiesystemen zijn leverbaar in twee vormen, namelijk bedraad en draadloos.  De draadloze systemen zijn perfect om een ruimte snel toegankelijk te maken. Deze zijn eenvoudig te installeren en te plaatsen en gemakkelijk uit te breiden met meerdere deelnemersposten.

Camera volg Systeem

Het is mogelijk om een systeem te koppelen aan camera’s. Deze camera’s brengen dan automatisch de spreker in beeld die aan het woord is. Deze beelden kunnen dan bijvoorbeeld gestreamd worden via het internet zodat de vergadering door meerdere mensen gevolgd kan worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Gerelateerde projecten

Door Backline gerealiseerd

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid