Draadloze microfoon storingsvrij!

In het draadloze tijdperk waarin we leven blijkt het toch vaak lastig een draadloze microfoon zonder storing te laten functioneren. Hoe kan dit nu?

spreken zonder draad met Draadloze Microfoons

Wat is nu precies een draadloze microfoon? Deze vraag krijgen we natuurlijk heel vaak en daarom heel in het kort een aantal hele belangrijke onderwerpen en tips voor het kiezen en kopen van draadloze microfoons. In het kort kun je zeggen dat een draadloze microfoon niets anders is dan een microfoon die samen met een draadloos systeem een microfoon met kabel vervangt. Een draadloze microfoon bestaat uit een microfoon met ingebouwde zender en batterij met aan de andere kant een ontvanger incl. netadapter plus aansluitkabels voor verbinding met de versterker, speakers of geluidsinstallatie.

Technische informatie

De lucht om ons heen is gevuld met draadloze signalen afkomstig van allerlei apparaten. Hierdoor is het steeds lastiger om een draadloze microfoon zonder ruis of storing te gebruiken in bijvoorbeeld een presentatieruimte. Het heeft er onder andere mee te maken dat frequenties waarop microfoons functioneren niet langer beschikbaar zijn. Ze worden nu bijvoorbeeld gebruikt voor het 4G (mobiele telefoon) netwerk. Digitale systemen bieden hierin uitkomst. Ze functioneren op andere frequenties en hebben daardoor veel minder last van storingen.

Hoe werkt dat nu?

Het belangrijkste als gebruiker, u hoeft niets anders te doen dan de microfoon aanzetten en gebruiken waarvoor deze bedoeld is, erin spreken.

Als gebruiker hoeft u niets te doen!

Nieuwe technieken zorgen ervoor dat het geluid draadloos naar de ontvanger gestuurd wordt. Digitale systemen kunnen automatisch problemen in ontvangst detecteren en daarna overschakelen naar een backup frequentie. Ze doen dit zonder hoorbare schakelingen en geheel automatisch. Bij installatie wordt het systeem zo ingeregeld dat u hier als gebruiker niets aan hoeft te regelen.

Vragen over de mogelijkheden?

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid