Optimaal vergaderen op afstand door Beamtracking microfoons

Beschikken over een goede video conferentie microfoon tijdens het video-vergaderen op afstand begint steeds populairder te worden. Door de Corona-crisis wordt in de zorg, in het onderwijs, bij de overheid en in het bedrijfsleven maximaal gebruik gemaakt van videoconferencing apparatuur. Het is niet makkelijk om ineens op afstand van elkaar te vergaderen. Allereerst moeten deelnemers wennen aan de software of het platform waarop vergaderd wordt. Daarna is het zaak om structuur te krijgen in de vergadering. Dat is al helemaal lastig wanneer het beeld hapert of wanneer de audioweergave steeds wegvalt of vertraagt.

Meerdere microfoons in één

Videoconferentie microfoons uitgerust met beamtracking beschikken over vier zones van 90 graden die samen zorgen voor een bereik van 360 graden rondom de microfoon. Elke zone beschikt over een eigen microfooncapsule. In feite zijn er vier microfoons te vinden in één behuizing. Het signaal dat wordt opgepakt door één of meerdere van de vier microfooncapsules wordt gestuurd naar een stuk hardware waarop de Beamtracking microfoon is aangesloten. In de hardware worden diverse bewerkingen gedaan om de audiokwaliteit te verbeteren. Vanuit hier wordt het gesproken signaal door de videoconferencing software gestuurd, richting de deelnemer(s) aan de andere kant van het scherm. En dat allemaal zonder vertraging!

Kortom: wilt u kunnen videovergaderen waarbij de aanwezige deelnemers met gemak 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden, dan is dit een erg mooie oplossing.

Biamp Beamtracking Microfoons wereldwijd toonaangevend

Onopvallende Beamtracking microfoons voor videoconferencing die een fantastische audiokwaliteit bieden. Gesprekken worden op intelligente wijze door de microfoons gevolgd, waardoor elke deelnemer van een vergadering vrij is om te bewegen in een ruimte. Het audiosignaal wordt digitaal verwerkt en gestuurd richting de centrale DSP module, waarna deze wordt weergegeven aan de luisteraar aan wellicht de andere kant van het land of zelfs wereld.

Biamp Beam Tracking highlights

  • Optimale bewegingsvrijheid tot wel 5 meter vanaf de microfoon
  • Spreker wordt actief getrackt en gelockt
  • Meerdere sprekers kunnen tegelijk spreken
  • Alle microfoons zijn verkrijgbaar in zwart of wit
  • Het systeem wordt bekabeld via CAT-kabel
  • Gesprekken worden intelligent gemixt
  • Men vindt geen hinder van onwenselijke achtergrondgeluiden
  • Er is geen galm of echo aanwezig tijdens de meeting
  • Te gebruiken met alle videoconferencing aanbieders
  • Een zeer directe en natuurlijke audioweergave

Beamtracking technologie in een vergaderruimte

Tafel microfoon

De TTM modellen kunnen gebruikt worden op een tafel. Leg deze in het midden van tafel of wanneer de tafel groot genoeg is kunnen er meerdere modellen gebruikt worden. De kabel loopt weg door een subtiel doorvoergaatje onder de microfoon.

 

Plafond microfoon

De TCM-XEX modellen worden geïnstalleerd in het plafond. Verkrijgbaar in zwart en wit. Bijzonder is het formaat, waardoor deze microfoons zeer onopvallend geïnstalleerd kunnen worden. Via een PoE kabel worden één of meerdere modellen aan elkaar en de DSP verbonden.

Pendel microfoon

De TCM-1 microfoons worden ook wel pendel microfoons genoemd. Via een stabiele kabeldoorvoer worden ze in een ruimte naar beneden gehangen. Gekoppeld aan een PoE versterker kan het signaal van de microfoon worden doorgevoerd naar de DSP basis systeem.

Biamp Devio

De Biamp Devio is de ultieme tool om samen te werken in een moderne vergaderruimte. Via een enkele USB verbinding wordt uw laptop verbonden met alle technologie, waardoor u direct toegang hebt tot uw display, luidsprekers, microfoon, camera en andere
AV-middelen. Na het aansluiten kan er vergaderd worden via Skype for Business, Microsoft Teams, Zoom  of één van de andere videoconferentie software. De beamtracking microfoons kunnen op tafel gelegd worden of in/aan het plafond geïnstalleerd worden.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Biamp Nederland

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid