Ringleiding ervaar de voordelen

Al eens gehoord van een ringleiding? De kans is gering want dit hoor-hulpmiddel blijkt nog niet zo bekend. Zelfs heel wat personen met een auditieve beperking of mensen die kampen met gehoorverlies hebben er vaak nog niet van gehoord. Nochtans biedt het tal van voordelen voor slechthorenden. Wij verzorgen allerlei mogelijkheden op het gebied van ringleidingen en kunnen samen met u kijken naar de beste toepassing voor uw locatie.

Waaruit bestaat een ringleiding?

Een ringleiding bestaat uit een ringleidingversterker en een draad aangebracht in een lus-vorm. De draad wordt in de vloer, in de wand, of achter het plafond of plint aangebracht. Op de ringleidingversterker wordt een audiosignaal aangesloten dat vervolgens in de lus in een stroom wordt omgezet. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld. De wisselingen in dit magnetische veld wordt door de luisterspoel in het hoortoestel opgevangen en vervolgens weer omgezet in een hoorbaar audiosignaal wat via het luidsprekertje van het hoortoestel naar het oor wordt gestuurd.

De voordelen van een ringleiding voor slechthorenden

Een ringleiding filtert hinderlijke omgevingsgeluiden waardoor u kan focussen op één geluidsbron. Op drukke openbare plaatsen zoals bijvoorbeeld een museum, cultureel centrum of een concertzaal is het voor iedereen een uitdaging om elkaar te verstaan. Laat staan voor slechthorenden! Een ringleiding zorgt ervoor dat personen met een auditieve beperking naar één geluidsbron kunnen luisteren zonder last te hebben van rumoer op de achtergrond. Zo kunnen zij perfect een vergadering volgen, netwerken op een receptie of genieten van een concert.

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid