AtlasIED Atmosphere-platform

Multizone systemen worden alsmaar populairder, waardoor de wensen steeds groter worden en ontwikkelaars de systemen verder blijven vernieuwen en uitbreiden. Zo ook AtlasIED met het Atmosphere-platform!

Een revolutie in multizone audio

AtlasIED zet met het Atmosphere-platform een nieuwe standaard op het gebied van multizone systemen.

Atmosphere is een digitaal audioplatform dat bestaat uit een reeks naadloos op elkaar aansluitende componenten: audioprocessors, versterkers, gebruikersinterfaces, configuratiesoftware, apps en fysieke bedieningspanelen.  

Het systeem vereist minimale kennis van AV-installateurs voor configuratie, terwijl de bediening voor de eindgebruiker intuïtief en overzichtelijk is. 

Dankzij het uitgebreide scala aan mogelijkheden, mag het zich met recht een ‘alles-in-één’ oplossing noemen. Laten we eens dieper ingaan op wat Atmosphere te bieden heeft.

Het hart van Atmosphere

Het hart van het platform wordt gevormd door krachtige audioprocessors voor 4 zones en 8 zones. Deze powerhouses bieden een krachtige DSP (Digital Signal Processing) gecombineerd met innovatieve algoritmes. De processors bevatten functies zoals een ingebouwde omroepinstallatie, pauzesignalering, virtuele controllers en een lerende omgevingsgeluid detectie.

De bedieningsinterface is gebouwd rond de Progressive Web App-technologie en is daardoor apparaat onafhankelijk. Geen zorgen over het type device of het besturingssysteem, er is geen app nodig, alleen een toestel!

Uitgebreide functies met diverse accessoires

Ter uitbreiding van de processor zijn er verschillende plug-n-play, slimme wand accessoires beschikbaar. Denk hierbij aan wandcontrollers, audio-inputplaten en een sensor voor omgevingsgeluid compensatie.

Wandcontrollers

AtlasIED biedt twee verschillende wandpanelen voor volumeregeling en bronkeuze, namelijk de C-V volumeregelaar en de C-ZSV wall panel. De meest geavanceerde wandcontroller is de C-ZSV, waarmee meerdere zones en groepen bediend kunnen worden voor bijvoorbeeld de keuze van een radiozender en volumeregeling. Daarnaast biedt deze controller ook mogelijkheden voor het omroepen van boodschappen, met de optie tot het instellen van routines en zelfs belroosters voor pauzesignalering!

Audio input panel

Om de mogelijkheden binnen een ruimte nog verder uit te breiden, kan de ruimte worden verrijkt door verschillende input panels, namelijk:

  • XLR input, voor het inpluggen van een microfoon.
  • RCA input, voor het aansluiten van audioapparatuur met een RCA-kabel.
  • Bluetooth input, voor de draadloze verbinding met een audiobron.

Ambient Noise Sensor

De AtlasIED Atmosphere X-ANS-EU is een sensor voor omgevingsgeluid die speciaal ontworpen is om samen te werken met de Ambient Noise Compensation (ANC) functie binnen het Atmosphere audioplatform. ANC wordt gebruikt voor het automatisch instellen van volumeniveaus binnen een bepaalde zone. Wat een aangenaam volume is, wordt met behulp van AI (kunstmatige intelligentie) gebaseerd op het lawaai in die betreffende ruimte.

 

Bekijk de AtlasIED producten in onze webshop.

Producten bekijken

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid