Kempisch Bakkerijmuseum De Grenswachter

Om het museum in de huidige tijd optimaal te kunnen gebruiken, was een flinke update van de audiovisuele middelen vereist. Denk aan beeldschermen en luidsprekers voor retail. Ook stond daarbij gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel. Een mooie klus!

Audiovisuele oplossingen voor bakdemonstraties en workshops

Omdat de coronapandemie langer duurt dan we allemaal gehoopt hadden, zijn veel bedrijven en organisatie moderne oplossingen gaan inzetten. Op deze manier blijven ze toch draaien. Zo ook het prachtige Kempisch Bakkerijmuseum in Luyksgestel. Dit deden wij met beeldschermen voor Retail en een geluidsinstallatie voor het museum. Wij mochten een flinke update geven aan deze audiovisuele middelen. Zo hebben we het museum in staat gesteld om toch demonstraties en workshops te blijven geven. Een mooi en leuk project!

Geavanceerde presentatie mogelijkheden

Niet altijd kan iedereen tegelijk in één ruimte staan om naar de presentatie van de bakker te kijken en luisteren. Door gebruik te maken van cameras, headsets, speciale luidsprekers en beeldschermen voor retail nu wel. De bakkers van het museum kunnen nu toch optimaal presentaties blijven geven. Tegelijkertijd zijn ze zichtbaar én hoorbaar!

Er worden live camera beelden van de bakker getoond op de grote beeldschermen. Dit scherm kan daarnaast ook worden gebruikt om educatieve films op af te spelen. Een van de belangrijkste eisen voor deze installatie: uiterste gebruiksvriendelijkheid!

Sony Bravia business displays

De beeldschermen die we gebruiken in de installatie bij het bakkerij museum, zijn de Sony Bravia business displays van 65 en 75 inch. Deze 4K professional displays hebben een modern design, een geïntegreerde Android functionaliteit en een zeer krachtige processor. Hierdoor worden diverse toepassingen direct op het scherm geïnstalleerd. Uitermate geschikt voor Retail bedrijven. Toepassingen die regelmatig worden geïnstalleerd zijn TEOS Manage of TEOS connect. Voor een draadloze beeldoverdracht zijn deze toepassingen perfect. Wat de Sony displays daarnaast uniek maakt, is het feit dat deze professionele schermen 24/7 gebruikt mogen worden!

Voor het hoogwaardig delen van content aan de bezoekers van het museum wordt de BrightSign XT1144 gebruikt. Deze Digital Signing Media Player heeft de krachtigste video-engine en levert de beste HTML5 rendering prestaties. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen, zoals bioscoopoplossingen. Maar is daarnaast ideaal voor bijvoorbeeld interne uitingen, horecaoplossingen en live feeds!

Een van de schermen is geïnstalleerd in het museum, het andere scherm staat op een verrijdbaar onderstel. Op die manier is deze optimaal in te zetten in de verschillende beschikbare ruimtes van het pand.

Camera aan, headset gereed: actie!

Lumens PTZ Camera
Omdat een bakker veel in beweging is tijdens zijn demonstratie, is het belangrijk hier rekening mee te houden bij de keuze voor een geschikte camera. Bij het Bakkerij museum hebben we daarom de Lumens VC-A50P HD camera geïnstalleerd. Deze PTZ camera (pan/tilt/zoom) heeft een Full HD 1080p uitgangsresolutie, bij een hoog dynamisch beeld van 60 frames per seconde. Dit betekent dat bewegingen scherp in beeld kunnen worden gebracht. Daarnaast zorgen de uitstekend zoomlens, witbalans en belichtingsmodus voor een helder beeld. Dit is zelfs bij weinig licht of juist een extreem contrast van helderheid en duisternis!

Beyerdynamic Headset
Om de presenterende bakkers goed verstaanbaar te maken voor het publiek, maar te zorgen dat ze wel gewoon hun handen vrij hebben om de demonstratie uit te voeren, hebben we bij het Bakkerij museum gekozen voor Beyerdynamic TG-H56 headsets. De headsets werken via een draadloze zender Beyerdynamic ontvanger.

Professionele luidsprekers voor een goede verstaanbaarheid

Om de spreker goed verstaanbaar te maken in de overige ruimtes, zijn er door het museum verschillende Apart Mask6CT luidsprekers geplaatst. Deze luidsprekers zijn geschikt voor zowel indoor als outdoor gebruik, en creëren een kraakhelder geluid. Een uitstekende kwaliteit van van zowel muziek als spraak. Hierdoor wordt de verstaanbaarheid van de spreker geoptimaliseerd.

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid