Moet ik betalen voor afspelen van muziek?

Als u aan uw werknemers of klanten muziek laat horen, moet u een vergoeding betalen aan de makers van deze muziek. Muziek heeft namelijk een positief effect op uw personeel en de beleving van uw klanten, waardoor uw omzet kan stijgen. U heeft dus een zakelijk belang bij het laten horen van muziek.

“Maar ik heb toch al een abonnement op Spotify?”

Wanneer u een CD koopt, muziek afspeelt op de radio of tv of een abonnement afsluit op een muziekdienst, betaalt u alleen voor het privégebruik van de muziek. Het gebruik van de muziek voor uw bedrijf is niet bij deze prijs inbegrepen. Niemand weet namelijk of u deze muziek ook zakelijk gebruikt, ofwel openbaar maakt. Door een vergoeding te betalen aan Buma/Stemra en Sena mag u de muziek ook in uw bedrijf laten horen aan uw klanten of personeel.

Wanneer hoef ik niet voor muziek te betalen?

Als u geen gebruik maakt van muziek in uw bedrijf, hoeft u natuurlijk geen vergoeding te betalen. U betaalt dus alleen wanneer u muziek aan uw gasten, klanten of medewerkers laat horen.

Speelt u wél muziek af, maar is uw bedrijf of werkplek niet toegankelijk voor gasten of klanten én heeft u minder dan drie fulltime werknemers in dienst? Ook dan hoeft u niet te betalen.

Heeft u alleen een verkoopruimte en geen afzonderlijke werkruimte? Dan betaalt u alleen voor het openbaar maken van muziek aan uw gasten of klanten.

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid