Waarom pauze en punctualiteit Belangrijk zijn

Je kent het vast wel, de hele dag ben je met van alles bezig. Je staat volgepland met werk, meetings en deadlines. Je hebt nog maar amper tijd over om pauze te houden. Dat is jammer. Helemaal wanneer je bedenkt dat een pauze er juist voor zorgt dat je na wat welverdiende rust stukken productiever te werk gaat.

Pauze boost productiviteit

Als je tijdens je werkdag niet tot rust komt, verlies je concentratie en krijg je minder werk gedaan. Je lichaam heeft in ieder geval een half uur rust per dag nodig om nieuwe informatie te verwerken. Daarnaast hebben korte pauzes het effect dat je hersenen even tot rust komen. Loop dus gerust even naar het koffiezetapparaat om uit jouw flow van concentratie te komen.

De overheid heeft bepaald dat je recht hebt op een half uur pauze wanneer je 5,5 uur of minder gewerkt hebt. Neem dan ook deze tijd om rustig je boterham te eten. Lunchen in de auto of avondeten na een uitgelopen vergadering raden we dan ook zeker af. Deel je dag goed in zodat je zeker weet dat je jouw hersenen genoeg rust geeft. Zo gaat de productiviteit vanzelf ook omhoog.

Wanneer je wisselt van taak, verlies je namelijk een heleboel concentratie. Dit kan zich al voordoen wanneer je een berichtje van een collega beantwoordt of even LinkedIn of Instagram checkt. Ga in plaats daarvan een stukje lopen zonder je telefoon mee te nemen. Zo geef je jouw hersenen daadwerkelijk even rust.

Combineer pauze nemen goed met je werkzaamheden. Het moreel in de werkplek is namelijk op zijn hoogst wanneer iedereen op tijd is. Wanneer collega’s te laat zijn, verstoort dit de natuurlijke workflow. Er ontstaat frictie en ontevredenheid binnen teams wanneer mensen steeds te laat komen of extra lang pauze houden. Helemaal wanneer er in ploegendiensten gewerkt wordt en jouw collega steeds te laat is bij de dienstwissel. Dit zorgt voor gedwongen overwerk en een inefficiënt proces.

Wees op tijd

Punctualiteit heeft effect op jouw imago, en dat van het bedrijf. Collega’s krijgen wellicht een slechter beeld van je, maar klanten zullen dit ook merken. Wanneer een werknemer te laat is, zal een klant denken dat het werk ook niet goed wordt uitgevoerd. Punctualiteit laat zien dat je professioneel bent: Je wil goed werk leveren en bent daarom ook voorbereid. Iedere werknemer is een onderdeel van het bedrijf en daarbij zijn imago.

Daarnaast ervaren werknemers die op tijd komen vaak minder stress. Ze hebben tijd om nog snel een kop koffie te drinken voordat het werk begint. Tevens laat het zien dat werknemers loyaal, professioneel en ambitieus zijn. Wenselijke kwaliteiten in een werkomgeving.

Managers en bedrijfsleiders kunnen het voorbeeld geven. Ook kunnen ze hun werknemers helpen op tijd te komen door de juiste motivatie te geven. Straffen kunnen werken, maar beloningen zijn zeker effectief.

Pauze signalering

Wij vinden productiviteit, rust en punctualiteit alle drie belangrijk. Vandaar dat we een oplossing hebben gevonden die bij allemaal een beetje kan helpen. Met pauze signalering kun je als werkgever namelijk een stukje structuur aanbrengen in de werkplaats, bedrijfshal of het kantoor door middel van een signaalklok. Ouderwetse zoemers vervang je met automatische signalering.

Daarnaast kun je met een schoolbel of signaalklok ook overige informatie aan bezoekers weergeven. Je kunt tevens een automatisch bericht omroepen wanneer een chauffeur zich bij het loading dock meldt of wanneer een machine in de werkplaats uitvalt.

Pauze signalering zorgt ervoor dat werknemers genoeg pauze nemen en op het juiste moment weer  paraat staan. De programmering van lestijden of pauze signalering kan eenvoudig met smartphone worden aangepast. Ideaal om de productiviteit hoog te houden terwijl pauzes gestroomlijnd verlopen. Allemaal met één signaalklok.

Pauze en punctualiteit

Tijd management, punctualiteit en genoeg rust zijn essentieel voor een productieve werkplek. We hebben genoeg pauze nodig om effectief te blijven werken. Natuurlijk moeten we wel punctueel blijven om het moreel en het imago van het bedrijf hoog te houden. Misschien is pauze signalering wel een ideale oplossing hiervoor.

Wij bieden een heleboel audio visuele oplossing die voor uw organisatie interessant zouden kunnen zijn. Bel ons dan ook gerust op 0497-555052 of neem contact met ons op.

Deel dit bericht op

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid