VV UNA

Sfeer en een heldere omroep die zich verspreid over de grote afstanden van de voetbalvelden. Wij gaven advies voor een kwalitatieve outdoor installatie voor VV UNA!

Voetbalvelden voorzien van kraakhelder geluid

VV UNA, oftewel Voetbalvereniging Uitspanning Na Arbeid, werd op 7 november 1929 opgericht in het dorp Zeelst (gemeente Veldhoven). Naast een voetbalvereniging waar sportieve successen worden geboekt, heeft VV UNA sinds 2016 het kenmerk gekregen als Erkend Leerbedrijf en zijn ze in 2017 gecertificeerd als Regionale Jeugdopleider.

Voor veld 1 en veld 2 van het sportcomplex was de vraag om een advies uit te brengen voor een outdoor omroep- en muziekinstallatie, waarbij zowel omroep en muziek duidelijk verstaanbaar zijn over de grote afstanden van de voetbalvelden. Daarnaast was de wens om de centrale apparatuur mobiel te maken.

Mobiele centrale apparatuur

De centrale apparatuur voor deze geluidsinstallatie bestaat uit de krachtige Powersoft Mezzo602a versterker en de Biamp PREZONE1. De Biamp PREZONE1 is een multifunctionele stereo voorversterker waarmee het volume van 2 verschillende zones individueel te regelen is en waarmee 2 microfoons eenvoudig kunnen worden gemixt met 1 van de 4 muziekbronnen. Deze voorversterker staat bekend om zijn ‘logische’ ontwerp wat ervoor zorgt dat deze geluidsintallatie eenvoudig te bedienen is, ook voor een atechnische eindgebruiker.

Om ervoor te zorgen dat de centrale apparatuur goed beschermd en mobiel is, hebben we een flight-case meegenomen in het advies.  Een flight-case is een koffer case, in dit geval op wielen, speciaal ontwikkeld voor muziekapparatuur.

Outdoor speakers met hoge output

Veld 1

Om de muziek en omroep over de grote afstanden goed hoorbaar en verstaanbaar te maken, hebben we voor veld 1 gebruik gemaakt van Community R35-3896 luidsprekers. Dit zijn speakers met een zeer hoge output en zijn speciaal ontwikkeld voor outdoor gebruik. Muziek klinkt met deze speakers nog steeds fijn en omroep is over de grote afstanden goed verstaanbaar, zonder onnatuurlijk te gaan klinken.

Veld 2

Voor veld 2 hebben we de One Systems ONE.SP6 ingezet, een hoorngeladen 2-weg luidspreker die zich uitstekend leent voor een montage aan lichtmasten bij sportverenigingen. Achtergrondmuziek en omroepmededelingen zijn ook met deze speakers perfect verstaanbaar over de grote afstanden van de voetbalvelden.

In beeld

Bekijk de foto's

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid