Flamingo Pet Products

In het nieuwe, enorme pand van Flamingo Pet Products in Olen (België) installeerden wij een diversiteit aan apparatuur voor achtergrondmuziek en projectie.

Hoogwaardige oplossingen voor Achtergrondmuziek en Projectie

Flamingo Pet Products is dé groothandel van dierenbenodigdheden in België. Ze staan bekend om hun enorme assortiment van 8500 producten voor hond, kat, knaagdier, kip, vis, vogel en reptiel! Daarnaast is het assortiment altijd up-to-date doordat ze dit maandelijks met tientallen producten blijven vernieuwen. Inmiddels worden de producten van Flamingo al verdeeld over 60 landen en beschikken ze over meer dan 200 werknemers!

Voor het nieuwe distributiecentrum in Olen, een bouwproject van Heylen Warehouses met maar liefst drie hallen en een totale oppervlakte van 33.640m², vroegen ze ons een advies uit te brengen voor achtergrondmuziek en projectie oplossingen. Allereerst voor een geluidsinstallatie dat zich focust op het gehele warehouse: onder de mezzanine, op de mezzanine en in de hal tussen de stellingen. Later werd dit nog aangevuld met een advies voor projectie oplossingen in de eventruimte op de eerste verdieping en de grote vergaderruimtes op de 2e en 3e verdieping.

Een leuk feitje over het nieuwe pand: 
Flamingo’s zijn van origine grijs, maar komen aan hun roze kleur door het eten van garnalen en rivierkreeftjes. De zijkant van het nieuwe pand van Flamingo Pet Products is in de basis ook grijs, maar zodra de zon erop staat kleurt het roze!

Centrale apparatuur met AtlasIED Atmosphere multizone systeem

Als centrale apparatuur hebben we gekozen voor twee krachtige Powersoft versterkers en het AtlasIED Atmosphere multizone systeem om de geluidsinstallatie in het pand per zone te kunnen bedienen. We hebben hier gekozen voor een audioprocessor met 4 zones, welke het hart vormt van het Atmosphere audioplatform. Dit systeem hebben we uitgebreid met het C-ZSV wall panel waarmee het complete systeem eenvoudig te bedienen is voor de eindgebruiker. Zo kunnen zowel het volume als de muziekbron per zone worden ingesteld.

Een passende speaker per zone

Het warehouse bestaat uit een enorm magazijn met stellingen en een mezzanine (een ruimte met een tussenverdieping).

Een krachtige ‘pendel-oplossing’ voor de mezzanine

Onder en boven de verdiepingsvloer van de mezzanine maken we gebruik van de krachtige WHD KL1900 pendel luidspreker. De luidspreker wordt beschreven als: “Een zeer unieke luidspreker met een uniek geluid. Ook op 100V.” Dankzij het brede afstraal patroon is de KL1900 perfect voor hoge ruimtes zoals warenhuizen of bedrijfshallen. Daarnaast betekent dit dat je met betrekkelijk weinig speakers een grote ruimte kunt voorzien van geluid.

Projector speakers voor de magazijngangen

De lange gangpaden tussen de stellingen van het magazijn worden voorzien van geluid door de BAS projector speakers, een luidspreker speciaal voor industriële omgevingen zoals magazijnen. Qua klank ligt de nadruk op verstaanbaarheid van achtergrondmuziek, radio en omroepmededelingen.

Projectie via 'video over IP'

Voor de eventruimte en eetzaal van de 1e verdieping en voor de vergaderruimtes op de 2e en 3e verdiepingen was de klant op zoek naar projectie oplossingen. Met name voor de 1e verdieping waren wat extra audiovisuele middelen vereist om op een eenvoudige manier de 3 beeldschermen van de eetzaal dezelfde content te laten tonen als de projectie.

Video over IP

De oplossing die we hebben gevonden voor de situatie van de 1e verdieping, is de installatie van Ecler ‘video over IP’ systeem. Door middel van deze installatie kan er een bron worden aangesloten op de centrale apparatuur, zoals een narrowcasting of signage player. Via het netwerk wordt de gewenste content op alle schermen getoond.

Sony projectors voor projecties van de allerhoogste kwaliteit

De eventruimte hebben we voorzien van een Sony VPL-PHz61 laserprojector. Deze projector is geschikt voor 4K en beschikt over maar liefst 6500 lumen. Dit betekent dat je super duidelijk jouw beelden kunt projecteren, zelfs met daglicht en verlichting in de zaal.  In de vergaderzalen op de tweede en derde verdieping hebben we het kleine broertje van de projector geïnstalleerd, namelijk de VPL-PHZ51. De lichtopbrengst van deze projector is net wat lager, maar nog steeds ruim voldoende voor een heldere projectie.

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid