Leverancier van elektronische onderdelen

De klant is een wereldwijde leverancier van producten, diensten en oplossingen, die elektronische componenten bundelt met computeroplossingen. Wij realiseerden een geluidssysteem voor muziek en omroepberichten in zowel de kantoren als de distributiehallen te installeren.

De perfecte verdeling van luidsprekers in verschillende zones

Voor een geluidsinstallatie in distributiecentra zijn een aantal zaken belangrijk, namelijk:

  • De berichten die worden verspreid via omroepsysteem moeten luid en helder genoeg zijn zodat iedereen het goed kan verstaan.
  • Het volume en de klank van muziek moeten perfect kunnen worden afgesteld.
  • Op de vloer moet de geluidsdekking gelijk zijn, zodat de muziek overal op hetzelfde niveau zit.

Omdat het distributiecentrum bestaat uit verschillende hallen met magazijnen en kantoren, is het belangrijk om de juiste luidspreker de kiezen voor de betreffende zone.

Krachtige geluidsprojectie in de bedrijfshal

Voor de grote distributiehallen en magazijnen in het pand is er gekozen voor de Biamp MP26-G luidspreker, welke perfect is voor het produceren van een natuurlijk geluid van zowel muziek als spraak- en omroepberichten. Vanwege zijn krachtige karakter wordt deze luidspreker vaak toegepast in industriële omgevingen zoals distributiecentra. Met deze luidspreker zullen de mededelingen gegarandeerd verstaanbaar zijn in elke hal!

De pauzezone op de begane grond is vanwege het design voorzien van de Biamp KUBO5T kubusvormige luidsprekers.

Gerichte geluidsweergave tussen de stellingen

Speciaal voor de lange looppaden tussen de stellingen is gekozen voor de Biamp MPH32-G Horn loaded speaker. Deze luidspreker is meer richtinggevend en leent zich daarom perfect voor deze situatie.

Subtiel geluid en design in de kantoren

De meeste kantoren zijn onder andere door de lagere plafonds minder geschikt voor de krachtige geluidsprojectie die door Backline in de bedrijfshallen wordt toegepast. Daarom is hier gekozen voor de subtiele Biamp CM6T plafondspeaker. Deze luidspreker is perfect voor het afspelen van achtergrondmuziek en spraakberichten in kantoorruimtes. Dankzij het strakke, maar bescheiden design, zij deze luidsprekers netjes te verwerken in een plafond waardoor ze nauwelijks opvallen!

Meer volume voor de kantine!

De kantine bij het kantoor wordt voorzien van een vergelijkbare plafondspeaker qua uiterlijk, namelijk de Biamp CMX20DT.  Ten opzichte van de CM6T is deze luidspreker echter behoorlijk wat krachtiger, zodat het voor een presentatie met een microfoon of muziek mogelijk is om meer volume te creëren.

Het hart van het systeem

Het hart van de installatie wordt voorzien van een digitale audio server, een DUONET speler voor het afspelen van twee online radiostreams en een paging microphone voor het omroepsysteem.

De Biamp TesiraFORTE DSP digitale audio server begeleid hierbij de muziekbronnen en de microfoon naar de juiste zones.

De DUONET speler zorgt ervoor dat het mogelijk is om in de bedrijfshallen en op het kantoor andere muziek te draaien. Ook de Cloud PM-4 paging microphone maakt het mogelijk om een keuze te maken tussen de hallen, het kantoor of beiden, zodat de berichtgeving gericht kan worden verspreid en niet onnodig bij mensen terecht komt waarvoor de boodschap niet van toepassing is.

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid