Montessori Lyceum Oostpoort

Voor deze Montessorischool in Amsterdam mochten wij aan de slag met een schoolbel-installatie. Een ouderwets klusje? Helemaal niet!

Het moderne jasje van de schoolbel!

Het Montessori Lyceum Oostpoort in Amsterdam is een school voor leerlingen die Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs of Voorgezet onderwijs gaan volgen. Op een Montessorischool wordt extra aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van iedere individuele leerling, om zo de ideale leerweg uit te stippelen!

Het gebouw van deze school was toe aan een upgrade van de geluidsinstallatie, waaronder ook de schoolbel! We horen je denken, een schoolbel? Is dat niet wat ouderwets? Op een school ontkom je er natuurlijk niet aan om gebruik te maken van pauzesignalering, maar dit wil niet zeggen dat er gebruik gemaakt moet worden van een traditionele schoolbel. We zullen het wat verder toelichten…

De moderne schoolbel

In scholen, maar ook in veel fabrieken, wordt gebruikgemaakt van pauzesignalering. Anders dan vroeger, hoeft een pauzesignalering geen autoritaire gevoelens meer op te wekken. Waar de traditionele bel hard en schel kan klinken, zijn er tegenwoordig wat vriendelijkere alternatieven in te zetten die hetzelfde effect creëren, namelijk: aangeven wanneer een les begint of voorbij is en natuurlijk het verlossende signaal geven dat er een pauze is!

De schoolbel die wij hebben gekozen voor de installatie voor het Montessori Lyceum is in te stellen middels ieder device: smartphone, tablet, laptop of PC! De schoolbel is voorzien van een basis tijdschema, maar de programmering van de pauzesignalering is eenvoudig aan te passen naar een geschikt schema voor de betreffende school of fabriek! Er is keuze uit verschillende tonen, waardoor je voor ieder type melding een unieke toon kunt kiezen.

We hebben de schoolbel bij het Montessori Lyceum Oostpoort in Amsterdam geïnstalleerd als onderdeel van een complete geluidsinstallatie voor de mogelijkheid tot achtergrondmuziek en omroep!

"Goedemiddag, leerlingen!"

Soms is alleen een signaal niet voldoende, bijvoorbeeld wanneer er een belangrijk bericht moet worden verspreid onder de gehele school. Een omroepsysteem is dan de ideale toevoeging aan een geluidsinstallatie. De Apart MICPAT-D dynamische paging microfoon versterkt de spraak en is ontwikkeld voor installatie toepassingen. Zo zijn de berichten van de receptioniste, concierge, docenten en andere medewerkers van het Montessori Lyceum Oostpoort gemakkelijk door het hele schoolgebouw te verspreiden!

Krachtig geluid door de schoolgangen

Om de signalen en omroepberichten daadwerkelijk hoor- én verstaanbaar te maken door het gehele schoolgebouw, wordt gebruik gemaakt van de krachtige geluidsprojector MP26-G van Biamp-Apart. Deze speaker staat bekend om zijn natuurlijke, heldere geluid en is perfect voor omroepdoeleinden. Het is dan ook speciaal ontworpen voor hoogwaardige geluidsweergave in industriële en professionele toepassingen, zowel binnen als buiten! Omdat alle metalen onderdelen van de speaker zijn gemaakt van aluminium of roestvrij staal, blijft het ongeacht binnen- of buitengebruik, vrij van roestvorming!

Compacte, gebruiksvriendelijke basis.

Alle bovengenoemde apparaten draaien op een degelijke en volledige basis, de mengversterker MA120 van Biamp-Apart. Deze combinatie van een mixer en een versterker is uniek in zijn soort en kan voor veel verschillende applicaties worden ingezet. Daar komt bij dat de versterker kinderlijk makkelijk in gebruik is, dankzij onder andere de grote volumeknop aan de voorzijde en de vier knoppen waarmee de gewenste bron geselecteerd kan worden! De kleine volumeknop regelt daarnaast het volume van de aangesloten microfoon. Moeilijker is het niet!

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid