CTS Group

Logistiek dienstverlener CTS Group, gevestigd in Nieuw Vennep, was op zoek naar een geluidsinstallatie om de medewerkers van het warehouse in het gehele pand te voorzien van achtergrondmuziek.

Achtergrondmuziek voor iedere verdieping

CTS Group is een specialist in Europese distributie en logistiek. Waar CTS Group in 1995 is gestart met een klein team als landenspecialist voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Italië, zijn ze intussen uitgegroeid tot een full-service logistiek dienstverlener voor bijna alle landen in Europa!

Voor het warehouse in Nieuw Vennep, welke middels een mezzanine vloer is opgedeeld in twee verdiepingen, was CTS Group op zoek naar een geluidsinstallatie om op beide verdiepingen achtergrondmuziek af te kunnen spelen. Belangrijk hierbij was dat het volume op beide verdiepingen apart te regelen zou zijn. Daarnaast bestond de wens om de installatie te koppelen met de brandmeldcentrale, zodat de muziek automatisch uitschakelt bij een brandmelding.

Wij gingen aan de slag met een passend advies!

Projector speakers onder én boven de mezzanine vloer

Om de achtergrondmuziek optimaal te kunnen verdelen over de ruimte, maken we in warehouses en distributiecentra vaak gebruik van projector luidsprekers. Deze zijn speciaal ontworpen voor industriële omgevingen. De 100V luidsprekers zorgen voor een goede spreiding van het geluid en dankzij de degelijke en stofdichte behuizing zijn ze uitermate geschikt voor werkplaatsen, productieruimtes, distributiecentra en bedrijfshallen.

Voor het bedrijfspand van CTS Group hebben we gekozen voor de BAS Projector Speaker. Deze speaker is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaringen in deze veeleisende industriële omgevingen. De nadruk van de klank ligt bij deze speakers op verstaanbaarheid van achtergrondmuziek, radio en omroepmededelingen.

Centrale apparatuur die reageert op het brandalarm!

Om de geluidinstallatie vanaf een centrale locatie te kunnen bedienen, wordt deze apparatuur netjes in een 19″ wandkast verwerkt vlakbij de receptie. De centrale apparatuur bestaat uit:

  • Powersoft Mezzo versterker met voldoende vermogen voor alle luidsprekers.
  • Biamp Prezone om het volume van boven en beneden afzonderlijk te kunnen regen, maar ook om het alarm signaal op binnen te krijgen.
  • Storingsvrije internetradio.

Powersoft Mezzo 602A

Deze compacte 2-kanaals versterker is perfect voor 100volt systemen en heeft daarbij een totaal vermogen van 500 Watt. De Powersoft Mezzo 602A kan door middel van Powersharing het vermogen naar wens verspreiden over de verschillende kanalen, en kan worden ingezet om zones aan te sturen van verschillende groottes. Dankzij het compacte formaat en gesloten behuizing kan deze versterker eenvoudig overal geplaatst worden.

Biamp Prezone 1

Voor de volumeregeling hebben we de multifunctionele stereo voorversterker Biamp Prezone 1 ingezet. Deze voorversterker staat bekend om zijn zeer eenvoudige bediening en de mogelijkheid om het volume van twee verschillende zones individueel te regelen. Daarnaast hebben we deze voorversterker gekoppeld met de brandmeldcentrale, waardoor de muziek automatisch wordt uitgeschakeld wanneer het alarm af gaat.

BL Internetradio

Voor het storingsvrij afspelen van radiozenders, hebben we de centrale apparatuur aangevuld met de veelzijdige 1HE BL internetradio. Deze internetradio ondersteunt meerdere mediabronnen, zoals DAB+, FM, Bluetooth en AUX in/out. Super eenvoudig te bedienen, zowel op het apparaat zelf, als via de afstandsbediening.

 

Bij CTS Group kunnen de medewerkers vanaf nu genieten van ontelbare radiozenders en kraakhelder geluid!

In beeld

Bekijk de foto's

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid