Schloss Roxburghe

In de Scottisch Borders, een raadsgebied in het zuidoosten van Schotland, ligt het luxury resort Schloss Roxburghe. Wij kregen de eer de beeld- en geluidsinstallaties voor dit enorme resort te verzorgen!

Beeld en geluid van de allerhoogste kwaliteit

Bij een resort van dit kaliber, hoort natuurlijk beeld en geluid van de allerhoogste kwaliteit.

Schloss Roxburghe is een historisch kasteel dat oorspronkelijk in de 12e eeuw werd gebouwd en in de loop der eeuwen verschillende renovaties en uitbreidingen heeft ondergaan. Inmiddels is het kasteel getransformeerd tot een super luxe hotel en golfresort. Het resort ligt op een prachtig landgoed en dient als ideale locatie voor evenementen en conferenties.

In opdracht van onze partner Privium Solutions gingen we aan de slag met geluidsinstallaties in diverse ruimtes. Als kers op de taart mochten we ‘The Ballroom’, een enorme vergaderruimte, voorzien van hoogwaardig beeld en geluid.

Hoogwaardige achtergrondmuziek

De nieuwe vleugel van het resort, bestaande uit een gym, restaurant, terras en een wellness met lobby, kleedkamers en een tuin, hebben we voorzien van een Bose BGM system. BGM staat voor Background Music, dus de naam zegt het al, dit systeem is ideaal voor het afspelen van achtergrondmuziek. De Bose background speakers worden veel ingezet in hotels en restaurants vanwege de bewezen hoogwaardige prestaties in zowel achtergrondmuziek als gesproken mededelingen.

Perfectie in 'The Ballroom'

Aangezien er regelmatig (grote) events plaatsvinden in Schloss Roxburghe, bestond de wens om de enorme vergaderruimte ‘The Ballroom’ uit te rusten met een hoogwaardig conferentie systeem, bestaande uit passieve luidsprekers en subwoofers van Fohhn, Powersoft versterkers, een 8000 lumen Sony projector en een Q-sys aansturing met touchscreen.

Fohhn luidsprekers
De luidsprekers van Fohhn die we in hebben gezet voor deze geluidsinstallatie zijn de Linea LX-150 kolomluidsprekers, ondersteund door de X Series XSP-22 subwoofers. Een combinatie die wordt ingezet voor een hoogwaardige overdracht van spraak en muziek.

Powersoft versterkers
Een uitgebreide en professionele geluidsinstallatie vereist professionele versterkers. De combinatie van Mezzo, Duecanali en Quattrocanali powerversterkers van Powersoft die we hebben ingezet voor de installatie bij Schloss Roxburghe, voldoen aan de meest strenge eisen die eindgebruikers hebben van dergelijk professionele installaties.

Sony 8000 lumen projector
De parel van de installatie in ‘The Ballroom’ is toch wel de krachtige, compacte en lichtgewicht Sony VPL-FHZ85 projector, welk boordevol met de nieuwste Sony innovaties. Deze projector levert consistent, rijk, helder en kleurrijk beeld.

Q-sys aansturing
Om het geheel aan te sturen, hebben een Q-sys control panel geïnstalleerd. Dit is een schermpje met touchscreen, waarmee bijvoorbeeld het volume van de geluidsinstallatie geregeld kan worden.

In beeld

Bekijk de foto's

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid