Het Koetshuis - Landgoed Rijnhuizen

Wát een landgoed. Vereerd dat wij de audiovisuele installatie voor het Koetshuis bij Kasteel Rijnhuizen in Nieuwegein mochten adviseren!

Een hoogwaardige installatie met beeld & geluid

Centraal in Nederland, op het landgoed Rijnhuizen, schittert een prachtig Middeleeuws kasteel. De buitenplaats omvat ruim vijf hectare grond waarop, naast het kasteel, twee schitterende koetshuizen, een historisch theehuis en een monumentale tuinschuur te vinden zijn.

Voor ‘Het Koetshuis’, een sfeervolle en karakteristieke locatie op het landgoed waar gasten zowel binnen als buiten goed kunnen vertoeven, mochten we de audiovisuele installatie adviseren. Een uitgebreide, professionele installatie bestaande uit beeld én geluid en een gebruiksvriendelijk systeem om het de gasten van Het Koetshuis zo comfortabel mogelijk te maken.

Professionele, hoogwaardige displays!

Het Koetshuis is een locatie die vaak wordt ingezet voor gelegenheden als vergaderingen en trainingen, maar ook voor bijvoorbeeld trouwerijen en uitvaarten.

Voor alle benoemde gelegenheden kun je vast jezelf voorstellen dat de beschikking tot displays geen overbodige luxe is. Daarom plaatsten wij in de verschillende ruimtes van het koetshuis professionele displays, waarmee het delen van je laptopscherm en het geven van presentaties in een handomdraai geregeld zijn!

De beeldschermen die wij hiervoor hebben ingezet zijn de professionele 4K displays uit de Sony Bravia business serie. Deze moderne schermen hebben een geïntegreerde Android functionaliteit en beschikken over een zeer krachtige processor, waardoor diverse toepassingen direct op het scherm kunnen worden geïnstalleerd. Bijvoorbeeld TDM signage, of TEOS connect voor draadloze beeldoverdracht. Perfect dus voor de toepassing in het Koetshuis!

Luidsprekers en microfoons!

Natuurlijk hoort hier ook een geluidsinstallatie bij, met zowel luidsprekers als microfoons.

We hebben vele verschillende luidsprekers en microfoons ingezet voor de installatie bij het Koetshuis. De belangrijkste apparatuur lichten we graag uit:

Biamp DEVIO DCM1 pendel microfoon

In de vergaderzaal (zoals te zien op de afbeelding) hebben we de Biamp DEVIO DCM microfoon geplaatst. Deze slimme microfoon is ideaal voor online vergaderingen dankzij de geïntegreerde beamtracking technologie. Deze technologie laat de microfoon stemgeluiden oppikken van de deelnemers aan de vergadering, wat resulteert in een betere kwaliteit voor de ontvanger!

Apart P30DT pendel luidspreker

In de vergaderzaal is het plafond wat hoger, waardoor we voor deze ruimte gekozen hebben voor de Apart P30DT pendel luidsprekers. Deze speakers zorgen voor een perfecte spreiding van het geluid in ruimtes met bijvoorbeeld een hoog/open plafond. Dankzij het moderne design van de speaker, misstaat hij ook zeker niet in een ruimte!

Apart CMX20DT plafond luidspreker

In het restaurant is een optimale verdeling van het geluid essentieel voor de sfeer. Deze ruimte hebben we voorzien van verschillende Apart CMX20DT plafond luidsprekers. De warme en diepe klanken van de luidspreker zorgen voor sfeervolle achtergrondmuziek in het restaurant. Dankzij het subtiele en moderne design vallen de speakers niet op en passen ze perfect in het interieur.

Draadloze beeldoverdracht met Barco Clickshare

Om de draadloze beeldoverdracht te vereenvoudigen voor wisselende gebruikers, was voor ons de logische oplossing: Barco Clickshare!

Barco Clickshare werkt via het BYOD principe, wat staat voor Bring Your Own Device. Dit systeem is dus ideaal voor ruimtes zoals in het Koetshuis, waarbij de gebruikers telkens andere personen zijn!

Met Barco Clickshare is het delen van je scherm letterlijk een kwestie van 1 druk op de knop. Het enige wat je vooraf moet doen is de dongel in je device pluggen. Je hoeft dus niets te installeren!

In beeld

Bekijk de foto's

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid