Cure Afvalbeheer

Voor het nieuwe kantoorpand van Cure Afvalbeheer mochten wij een advies geven met betrekking tot een audiovisueel systeem voor de grote en kleine vergaderruimten.

Een audiovisueel systeem met een eenvoudig bediening

Cure Afvalbeheer is met circa 100 medewerkers een groot samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. Dagelijks zijn zij bezig met inzamelen van afval en beheren ze nog 4 milieustraten. Recycling staat centraal bij Cure, ze zijn al een tijdje van mening dat afval een grondstof is voor iets nieuws en willen toewerken naar een afvalloze maatschappij. Sinds november 2020 werkt Cure vanuit het nieuwe kantoorpand in Eindhoven en ook op deze plek krijgt afval een nieuw leven. Het hele gebouw is namelijk ontwikkeld vanuit de circulaire gedachte!

Voor de audiovisuele inrichting van de grote vergaderruimte was Cure op zoek naar een modern en makkelijk te bedienen videoconference systeem, ook voor de kleine vergaderruimte waren ze op zoek naar een goede oplossing voor beeld en audio.

 

Grote vergaderruimte met 2 zalen

De grote vergaderruimte van Cure Afvalbeheer bestaat uit twee zalen. De belangrijke wens bestond om met meerdere personen in één ruimte te kunnen deelnemen aan een videoconferentie, maar daarnaast dienden beide zalen ook individueel van elkaar te functioneren. Hoe hebben we dit aangepakt?

Haarscherp beeld
Om meerdere personen in een ruimte scherp in beeld te krijgen is een geschikte camera onmisbaar. Wij adviseerden de Konftel, 4K Ultra HD conference camera, welke met zijn brede kijkhoek ideaal is voor vergaderruimten tot maar liefst 12 personen.

Deze camera is in beide zalen geïnstalleerd, in de ene zaal op het vaste beeldscherm, in de andere zaal op het verrijdbare beeldscherm.

Beamtracking Technologie
Om de verstaanbaarheid van de spraak te borgen, hebben wij microfoons met de Beamtracking technologie van Biamp geadviseerd. Beide zalen zijn voorzien van een Parlé microfoon, welke ideaal zijn voor videoconferenties met meerdere personen. De microfoons beschikken namelijk over een 360 graden spreiding, en volgen als het ware de persoon die aan het woord is. Zo is iedereen in de ruimte goed te verstaan. Wordt de tussenwand weggehaald? Dan worden de microfoons automatisch aan elkaar gekoppeld!

Naast de plafondmicrofoons, is de ruimte ook voorzien van plafondluidsprekers in dezelfde stijl. De Biamp Apart CMX20DT realiseert een warm en helder geluid en is ideaal voor het afspelen van zowel geluid als spraak.

Draadloze bediening met Barco Clickshare

Een simpele bediening voor het opstarten van een online meeting was een must voor het personeel van Cure. Het Barco Clickshare systeem is de ultieme oplossing om met slechts 1 druk op de dongle, die je eenvoudig in de USB poort van je laptop steekt, je scherm te delen! Ook maakt de Clickshare CX-30 het mogelijk een videoconferentie draadloos te starten.

 

Beeld en audio in de kleine vergaderruimte

Voor de kleine vergaderruimte was een nieuw display en audiosysteem de wens.

Een professioneel beeldscherm

Het beeldscherm dat we hebben gebruikt om te voldoen aan de wensen voor de kleine vergaderruimte, is de Sony FW-49BZ35F. Dit 49″ beeldscherm is afkomstig uit de Sony Bravia Business serie en speciaal ontwikkeld voor een professioneel gebruik. Het scherm beschikt over een krachtige processor, waardoor diverse toepassingen direct op het scherm kunnen worden geïnstalleerd. Daarnaast mogen deze schermen 24/7 gebruikt worden!

Soundbar en camera in één

Om de kleine vergaderruimte moeiteloos om te kunnen bouwen naar een videoconferentie ruimte, is het display aangevuld met de Crestron UC-SB1. Dit is een fenomenale combinatie van soundbar en camera en daarmee de ideale oplossing voor deze compacte ruimte.

Ook in deze vergaderruimte hebben we de Barco Clickshare CX-30 geïnstalleerd voor eenvoudige draadloze verbinding met het scherm!

In beeld

Bekijk de foto's

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid