Gemeente Boekel

Een moderne raadzaal met een geavanceerde AV-oplossing.

Een gebruiksvriendelijk Conferentie systeem

In het Oostelijke deel van Noord-Brabant, gelegen aan de Peelrand, bevindt zich de gemeente Boekel. Wij bezochten het mooie gemeentehuis van deze gemeente om de audiovisuele installatie een upgrade te geven.

De audiovisuele apparatuur in de raadzaal van Gemeente Boekel voldeed niet meer aan de wensen. Deze multifunctionele ruimte wordt breed ingezet en wordt naast de commissie- en raadsvergaderingen van de gemeente ook gebruikt voor het geven van presentaties en het voltrekken van huwelijken. Wij gaven een advies, onder andere bestaande uit een geavanceerd discussiesysteem, een cameravolgsysteem, een presentatie- en audiosysteem en een gebruiksvriendelijk en op maat gemaakt besturingssysteem.

We lichten een aantal interessante onderdelen van de installatie voor jullie uit!

Geen discussie over mogelijk!

Vergaderingen worden steeds veelzijdiger en vereisen steeds meer flexibiliteit. Het conferentie systeem wat we hebben toegepast in de installatie van Gemeente boekel is het Televic Confero Flex systeem. Dit systeem biedt de benodigde veelzijdigheid en flexibiliteit en combineert dit met een kristalheldere kwaliteit van de audio.

We hebben de raadzaal voorzien van verschillende bekabelde discussieposten. De microfoons van de Televic Confero Flex zijn makkelijk afneembaar, zo ontstaat er een net ingebouwd systeem ongeacht deze wel of niet in gebruik is. In totaal hebben we 15 discussieposten voor raadsleden, 2 voor griffie en voorzitter, 3 voor wethouders en nog 1 stuk voor interruptie geïnstalleerd. Alle posten zijn hetzelfde en zijn uitgevoerd met paslezer voor identificatie, spraakknop en luidspreker. Ook is op iedere post een koptelefoon aan te sluiten.

Altijd de juiste spreker(s) in beeld!

Om een optimaal cameravolgsysteem te creëren en ervoor te zorgen dat altijd de degene die aan het woord is duidelijk in beeld wordt gebracht, hebben we vier Sony SRG-X120W Pan Tilt Zoom camera’s aangebracht in de raadzaal. Drie van deze camera’s worden gebruikt voor close shots en de vierde brengt een overzicht van de hele zaal in beeld. De geïnstalleerde camera’s zijn speciaal ontworpen voor (video)conferenties en worden daarom ook wel eens conferentiecamera’s genoemd.

 

Wat is een Pan Tilt Zoom camera?

Een Pan Tilt Zoom (PTZ) camera is een type camera dat de mogelijkheid biedt om zowel horizontaal (pan) als verticaal (tilt) te bewegen, en om in en uit te zoomen. Dit geeft de camera een hoge flexibiliteit en kan een installatie zoals bij Gemeente Boekel worden gerealiseerd, waarbij het belangrijk is dat verschillende gebieden in beeld dienen te worden gebracht.

Ultrascherp beeld en presentaties!

Omdat de ruimte naast raadsvergaderingen ook wordt ingezet voor presentaties en bijvoorbeeld huwelijken, is een gebruiksvriendelijk presentatiesysteem en ultrascherp beeld van groot belang. Wij installeerden een 100″ professioneel Sony beeldscherm en een Barco Clickshare C-10 voor het super eenvoudig delen van een scherm van ieder device: telefoon, tablet, laptop. Zo zorgen we er voor dat de Gemeente Boekel geen gedoe ondervindt met kabels en ze slechts één klik op de knop nodig hebben voor een naadloze presentatie.

Afkijkmonitoren

Om ervoor te zorgen dat bij bijvoorbeeld livestreams, presentaties of stemmingen de deelnemers van een vergadering goed zicht hebben op de stream, documenten of resultaten die worden gepresenteerd, hebben we afkijkmonitoren geplaatst. Een 10″ monitor voor de voorzitter en een 55″ monitor voor het “publiek”.

Gebruiksvriendelijke besturing!

Om de besturing van een complex systeem te vereenvoudigen, wordt de gebruikersinterface van het besturingssysteem op maat gemaakt voor Gemeente Boekel. Dit doen we aan de hand van het Crestron Controlsystem. De homepage bestaat uit een keuzemenu met: presentatie, vergadering en event/trouwerij. Met de keuze die de gebruiker maakt, wordt het hele AV systeem opgestart en krijgt een gebruiker direct de juiste pagina te zien om verdere keuzes te maken qua bediening.

Meer informatie over dit project?

Ben je benieuwd naar de complete installatie of wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

In beeld

Bekijk de foto's

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid