Gemeente Nuenen

Voor een bijzonder pand van de gemeente Nuenen heeft Backline een installatie verzorgd voor onder andere de trouwzaal, waarvoor een professioneel systeem voor videoconferentie en presentaties de wens was.

Presenteren en videobellen

De gerestaureerde villa dateert uit 1930 en is sinds 1953 onderdeel van het gemeentehuis in Nuenen. Voor de trouwzaal en diverse andere ruimtes in dit monumentale pand ontstond de wens om deze in te richten als presentatieruimtes met een videoconferentie functie voor de trouwzaal. Backline is aan de slag gegaan om met een oplossing te komen en heeft een professioneel adviesplan samengesteld, waarin ultrascherpe beeldschermen en een geavanceerde draadloze presentatie techniek een grote rol spelen.

Eenvoudig draadloos presenteren

De gemeente Nuenen wilde verschillende ruimtes inrichten als presentatieruimte. Om een professionele oplossing te bieden voor deze ruimtes is de keuze gevallen op het Sony Bravia FW-55BZ35F display in combinatie met een Barco Clickshare draadloos presentatie systeem.

Haarscherp beeld
De Sony Bravia Professional beeldschermen zijn standaard 4K ultra HD, wat zorgt voor een uitzonderlijk gedetailleerd beeld. Het display is geschikt voor 24/7 gebruik, waardoor het zich tegelijkertijd perfect leent voor Digital Signage. Dankzij de TDM Digital Signage software met ‘drag and drop’ functie, is het zelf maken en online zetten van presentaties een koud kunstje. De software is geschikt voor uw pc, laptop, tablet en zelfs uw telefoon. Zo kunt u de presentaties creëren vanaf iedere locatie! Functioneert een player of scherm niet goed? Dan verstuurt de software automatisch een melding naar uw e-mailadres.

Click, share en presenteer!
Simpeler kunnen we het niet maken. Met de Barco Clickshare CE-200 kun je letterlijk met 1 druk op de knop draadloos je beeld naar het grote scherm streamen, zonder over enige audiovisuele kennis te beschikken. De CE-200 is het meest populaire model van de Clickshare en beschikt standaard over twee buttons. U steekt de button in de USB-poort van uw laptop of Macbook en klikt op de knop om uw beeld te delen: ideaal voor wanneer uw gasten een presentatie willen delen. Daarnaast werkt het systeem ook via de speciale Clickshare App of Apple Airplay.

Videoconferencing in de trouwzaal

Voor de trouwzaal bestond de specifieke wens om er een conference room van te maken, zodat hier eenvoudig videogesprekken kunnen worden gevoerd middels Microsoft Teams. Backline heeft het voorstel gedaan een Teams Room System te installeren in deze ruimte. Dit systeem bestaat uit een stijlvolle, geavanceerde soundbar, voorzien van een camera en microfoon. Deze kan onder het scherm worden geplaatst. Het systeem beschikt daarnaast over een los touchscreen die het mogelijk maak het Teams Room systeem te bedienen.

Een eigen account voor de ruimte
Door een zogenaamd ‘resource account’ te creëren van de Trouwzaal, kan aan deze ruimte de licentie voor de Teams Room worden gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat de ruimte kan worden meegeboekt voor een meeting, maar ook dat er simpelweg vanuit deze ruimte ad-hoc een meeting kan worden gestart.

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid