Rust-Oleum

De internationale fabrikant van innovatieve verven en coatings Rust-Oleum was voor het pand in Halen (België) op zoek naar een professionele geluidsinstallatie waarbij een aantal dingen vereist waren, zoals een explosieveilige luidspreker voor één bepaalde bedrijfshal. Backline ging aan de slag om een oplossing op maat samen te stellen.

Uitbreidbaar 100 Volt systeem met centrale aansturing

De enorme bedrijfshallen van Rust-Oleum in Halen vroegen om een update van de geluidsinstallatie en daarbij had deze klant een aantal wensen. De geluidsinstallatie diende centraal aangestuurd te kunnen worden, moest de mogelijkheid hebben om later uitgebreid te worden en de keuze bieden uit meerdere radiozenders. Daarnaast was er voor een specifieke hal de wens voor explosieveilige luidsprekers.

Het advies van Backline betrof een geluidsinstallatie op basis van een 100 volt systeem. Een dergelijk systeem is uiterst geschikt voor grote ruimtes en gemakkelijk uit te breiden. Daarnaast werd het plan voorzien van een processor die het mogelijk maakt om alle locaties centraal aan te sturen en verschillende internetradio’s om per werkplaats een eigen radiozender te kunnen kiezen. Uiteraard bevatte het plan ook explosieveilige luidsprekers.

Luidspreker aangepast op de specifieke ruimte

Iedere ruimte vraagt om een eigen ideale luidspreker. Zo vragen grote bedrijfshallen om krachtige luidsprekers met een goede geluidsspreiding en vraag kantoren en kleinere ruimtes juist om de meer subtiele luidsprekers.

Apart CM6T plafondluidspreker
De CM6T plafondluidspreker van Apart is in het advies van Rust-Oleum gekozen als luidspreker in de kleine hal en de toiletten. Deze luidspreker wordt netjes ingebouwd in het plafond en valt daardoor niet op. Tegelijkertijd zorgt deze subtiele speaker wel voor uitstekende achtergrondmuziek.

Apart SPH20 pendel luidspreker
Met deze Apart pendel luidsprekers wordt iedere bedrijfshal bij Rust-Oleum voorzien van een 360 graden spreiding van het geluid. Deze speaker is ideaal om grote productiehallen met hoge plafonds te voorzien van een hoogwaardige muziekweergave.

DNH Capeex6T sound projector (explosieveilig)
Om te voldoen aan Rust-Oleum’s wens, wordt een specifieke ruimte voorzien van explosieveilige geluidsprojectoren. De Capeex6T sound projector van DNH staat bekend om zijn ultra stevige aluminium behuizing en is ATEX goedgekeurd. Daarmee is deze luidspreker uitermate geschikt voor ruimtes waar explosiegevaar aanwezig is.

Compacte versterkers voor iedere ruimte

Om het signaal van de centrale apparatuur uit te versterken naar de luidsprekers, is iedere ruimte voorzien van een compacte, maar krachtige versterker. De Powersoft versterkers die door Backline zijn geadviseerd, zijn voorzien van Dante. Dit zorgt ervoor dat het systeem optimaal is aan te sturen via het netwerk. Afhankelijk van het aantal speakers dat zich in de ruimte bevindt, wordt gebruik gemaakt van een 2-kanaals of een 4-kanaals versterker.

Centrale aansturing met verschillende radiozenders

Er was bij de klant een duidelijke behoefte aan een mogelijkheid tot centrale aansturing en de keuze uit verschillende radiozenders. Om dit mogelijk te maken hebben we een matrix processor en internetradio geadviseerd.

Centrale aansturing met de Yamaha MTX5-D

Om alle locaties centraal aan te kunnen sturen, in zowel muziekbron als volume, hebben we bij Rust-Oleum de Yamaha MTX5-D matrix processor geinstalleerd. Deze processor maakt de centrale aansturing mogelijk via een interface op een centrale PC of laptop.

Keuze uit meerdere radiozenders per werkplek

Door meerdere internetradio’s te installeren hebben de medewerkers ook per werkplek of bedrijfshal de keuze uit meerdere radiozenders. De professionele internetradio waarvoor is gekozen is de Apart PMR4000R. Met deze internetradio is een storingsvrije radio-ontvangst gegarandeerd!

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid